Меню
02 437 38 93
Поръчай по телефона
  • Безплатна доставка над 150 лева
  •  14 дневен срок право на връщане
  • Лизинг

Често задавани въпроси за Масажиращ матрак "Събуди се здрав!"


1. Какви материали са вложени в матрака?

Матракът е произведен от следните висококачествени материали:

  - Ядра и системи: Висококачествено ядро с голяма плътност 30/30 SONNOCEL, изградено от полиуретанова пяна и хиляди въздушни камери, за баланс на въздушното налягане, моделиращо се по S-образните извивки на човешкото тяло (ортопедичен, анатомичен);

  - 2 бр. полиуретанова HR пяна, гофрирана по нова технология, осъществяваща комфорт и удобство за всяко тяло;

  - 8 броя вградени масажни апарата, управлявани от дистанционно с дисплей и бутони за различни видове масажни програми, зонови масажи и вибрационни точкови масажи;

  - Ново поколение подгряваща термосистема, инсталирана в зимната страна на матрака.

  - Луксозни платове: Италианска мериносова вълна Aloe Vera, обработена по най-модерна технология, запазваща кухината на вълнения косъм - съдържащ въздух и ланолин. Профилиран 3D плат за страница, създаващ проветривост и непозволяващ задържането на влага, бактерии и акари (антибактериален и антиалергичен);

  - Лятна страна, изработена от висококачествен плат, впръскан с екстракт от лавандула, с гарантирано дълъг ефект на въздействие.


2. Колко тежи един матрак?

Средното тегло на матрака за размер 82/190/22 е 10500 грама +/- 250 грама.

3. Какви размери матраци се предлагат?

Стандартните размери на произвежданите матраци са както следва:

- 82/190 и 90/200 – предвидени за поставяне на единичен креват

- 164/190 и 160/200 - предвидени за поставяне на двоен креват.


4. Каква е твърдостта на матрака?

Стандартно произвежданите от нас матраци са със средна твърдост, като при желание на клиента матракът може да бъде произведен, както по-мек, така и по-твърд;

 

5. Матракът подходящ ли е за хора с алергии? Защитен ли е от акари?

Благодарение на вградената 3D лента и иновативната технология, по която се разработва матрака, се осигурява непрекъсната циркулация на въздух. Това от своя страна предпазва матрака от акари, както и други неблагоприятни микроби и микроорганизими. Матракът няма ограничения и противопоказания за лица с различни алергийни или астматични заболявания.


6. Каква е гаранцията на матрака?

Произвежданите от нас матраци са изключително качествени и като такива имат дълъг експлоатационен срок, който може да достигне и до над 20 години, според зависимост начина на употреба. Производителят гарантира качеството на Продукта срещу производствени дефекти за срок от 2 (две) години за всички технически средства и окомплектовки (такива като, но не ограничени до: масажни системи, дистанционни управления, захранващи устройства и др.) и 10 (десет) години за вътрешността на Продукта (ядра) от датата на предаване на продукта.

 

7. Нужно ли е да имам подматрачна рамка?

Тъй като матраците ни са двулицеви и нямат вътрешна основа/рамка, то те са предназначени за използване/поставяне върху подматрачна рамка или плътна основа. Ние като производител препоръчваме подматрачната рамка, тъй като благодарение на разстоянието между отделните подпори се осигурява допълнителна въздушна циркулация. В случай, че клиент има желание, ние може да предложим както стандартни, така и индивидуални решения за основа на матрака ни.

 

8.   Възможно ли е да направя индивидуална поръчка на размер?

Всеки матрак може да бъде изработен по индивидуалните размери и изисквания на клиента. Ако желаете да заявите нестандартен размер, моля свържете се с наш сътрудник на телефон 02 437 22 77. 

 

9.   Как се почиства матракът? Нужен ли е калъф?

Матракът се почиства изключително лесно, като всяка друга подобна текстилна вещ. Поради това, че матракът е обшит с две сезонни страни, препоръчваме да се постила чаршаф върху него. Също така препоръчваме за лесно, качествено и дълготрайно почистване на зимната страна на матрака (произведена от мериносова вълна) да бъде почиствана с Ланолин. Ланолинът е естествен восък, който се извлича от овчи ланолин чрез специална обработка. Продуктът е естествено вещество и служи за подхранване на кожа и кожни изделия. Същият е абсолютно безвреден за човешкия организъм, дори е широко разпространен в хуманната медицина и козметика.

 

10.  Каква тежест издържа матракът?

Не се препоръчва използването на матрака за лица с тегло над 200 кг. Това ограничение се налага не поради друга причина, а само и единствено заради вложените в матрака технически окомплектовки.

 

11.  Какво да правя с получения матрак и как да го разопаковам?

За улеснение при транспортиране, матраците са професионално опаковани, като са завити на руло в машинно вакуумирана опаковка. Завиването на руло и опаковането не представляват никакъв риск от погиване на матрака, тъй като същото е извършено от специално произведена машина за тези цели, като при опаковането и ролирането се съобразяват вложените в матрака технически окомплектовки. След разопаковане на матрака, същият се нуждае от около 6 часа, за да придобие пълния си размер и правилната форма. Не е препоръчително матракът да бъде държан в опаковката си, както и плътно прегънат, натиснат и др. повече от 30 дни, тъй като това би могло да доведе до деформиране на матрака.

Нужно е при разопаковане на матрака, той да бъде в незапрашено, проветрено и чисто помещение, за да може в кухините на ядрото да влезе чист въздух.

 

12.  Мирише ли матракът?

Матракът може да бъде използван след като придобие пълния си размер и правилната форма след разопаковане. Същият не следва да има каквито и да било миризми различни от нормалните такива за текстилен продукт.

Единственият мирис може да бъде от лятната страна на матрака, в която е впръскан екстракт от лавандула.

 

13.  На какъв период трябва да подменяме матрака?

В зависимост от честотата на ползване и начина на експлоатация на матрака е препоръчително същият да бъде подменян на период от 2 до 4 години. Това се налага, тъй като матраците са предназначени за сън, респ. за непрестанно ползване за повече от 7-10 часа на денонощие или средна експлоатация около 8500 часа за около 3 години.