3 златни съвета за силен имунитет

10/09/2021
3 златни съвета за силен имунитет

3 златни съвета за силен имунитет

Есента е все по-близо и отново предстои този период от годината, в който трябва да обърнете още по-засилено внимание на грижата за здравето.

Прекрасната и златна есен носи със себе си букет от разнообразни плодове и зеленчуци, които са мощно средство за подсилване на имунитета ви по естествен начин. Дали това обаче е достатъчно?

За съжаление колкото и да ни се иска е трудно да си набавим всички необходими витамини и минерали само с храната, дори и тя да е балансирана и разнообразна.

 

Храната е лекарство, но здравословно хранене трудно се постига в днешно време, знаейки произхода на храните. Но има храни, които не трябва да влизат в дома ви, защото спокойно можете и без тях.

Въпреки това обаче, витамините са в основата на крепкото здраве, затова в тази статия ще ви напомним на какво трябва да обърнете особено внимание през предстоящите студени месеци.

 

  1. Изборът на храни с висока хранителна стойност

Такива са праз, карфиол, броколи, лук и чесън, които предпазват от заболявания, като укрепват имунната система.

Здравословното хранене е в основата на добрия имунитет.

Храните богати на витамин С са сред първенците в борбата за силен имунитет. Може да увеличите приема на витамин С, като го включите в закуски с плодове като киви, мандарина, портокал и нар.

Витамин D е от особено значение, но под контрола на вашия лекар, който да прецени в какви количества се нуждаете от него. Храни като сьомга, яйца и мляко са естествен източник на него и ще укрепнат имунната ви система.

Цинкът действа като силен щит срещу инфекции. Негови източници са риба, месо, пшенични зародиши, тиквени семки, слънчогледови семки, пълнозърнести храни, орехи, бадеми, яйца.

  1. Пробиотици

Те укрепват чревната флора, премахвайки болестотворните бактерии от тялото ви. За здравословна флора и силна имунна система можете да включите домашни туршии, кисело мляко, зелев сок, кефир и ябълков оцет във вашата диета.

Понякога обаче набавянето на пробиотични източници по естествен начин чрез храната са трудна задача заради забързаното ежедневие и невъзможността да се подбират точно определена група храни, за да присъстват те постоянно в менюто ви. Затова и хранителните добавки като Helix SuperFood идват на помощ. Тя е чудесен източник на полезни минерали и фибри за вашето тяло, защото е комбинация от 11 супер плода, 7 зеленчука и 2 вида семена.

А за допълнително подсилване на имунитета ви със силата на естественото производство на стволови клетки, може да използвате Sanicells. Той е натурална хранителна добавка, която е особено подходяща ако страдате от артрит, хипертония, остеопороза, диабет, умора, липса на тонус, анемия, липса на концентрация, лоша памет, суха, дехидратирана и отпусната кожа.

  1. Качествен сън и спортуване

Колкото и клиширано да звучат тези две неща, те наистина оказват влияние върху качеството ни на живот и паралелно с това върху имунната ни система. В момента се намираме в период, в който приемът на витамини е от изключителна важност за поддържане на доброто здраве, затова комплексната грижа е от съществено значение.

Погрижете се за добрия ви сън и достатъчно време, в което да си починете и да се откъснете от мобилните устройства, телевизията и стреса. Всички те допринасят за допълнителното отслабване на защитните сили и предразполагат развитието на инфекции и бактерии в организма.

Спортът е здраве! Независимо от това какъв тип ще изберете е важно да се движите, за да подобрите тонуса и кръвообращението си. А и една приятна разходка в парка или сред природата винаги би помогнала за доброто ви настроение и одобряване.

Назад към всички статии