5 идеи за подарък за всеки тип жена

02/03/2021
5 идеи за подарък за всеки тип жена

Какво да подарим на една жена си остава вечният въпрос независимо дали става въпрос за приятелка, половинка в живота, или нашата майка. Нека си признаем – да угодиш на жена не е никак лесна задача.

Когато поводът за подарък започне да наближава, търсенето става все по-трескаво и е истинско предизвикателство. Крайната цел е ясна – да изненадаме скъпите на сърцето ни дами, затова ето и няколко бързи съвета от нас:

-          Повечето жени обичат да получават подаръци под формата на емоции, вместо вещи. Едно пътуване, СПА уикенд сред природата или просто разходка под слънцето е чудесна изненада.

-          Романтиката е вродена в женската природа и получаването на подарък затвърждава допълнително тяхната женственост. Затова, не забравяйте, че за тях са важни всички детайли от думите през всеки жест и поглед, така че бъдете внимателни!

-          Опаковката има значение. Независимо от типа подарък (бельо, пътешествия, домакински уреди и т.н) всички жени обичат поднесените с отношение и внимание подаръци, затова обърнете внимание и на външния вид.

-          Нещо сладко като акцент. Дори и да твърдят, че са на диета или не обичат шоколад, този тип изненади ще се харесат от повечето дами. Не е задължително да е нещо за хапване – може да бъде пакетче с любимия благоуханен чай или дори ароматна свещ.

-          Хитринка. Наблюдавайте по какво се заглежда, когато излизате по магазините или дали скоро е споменавала за новата находка, която си е набелязала и само чака намаленията.

Време е да преминем и по същество със следните 5 предложения за подарък:

1. Универсален подарък

В случай, че дамата, за която търсите подарък е ваша далечна позната, колежка или от скоро се познавате, тогава може да се придържате към по-стандартните подаръци. Такива са например: цветя, бонбони, бижута, бутилка хубаво вино, аксесоари, кутия за бижута, портмоне или гримове.

Вариантите тук са безброй, така че се доверете на вътрешно ви усещане, какво би харесала получателката.  

2. Романтична изненада

Ако подаръкът е за скъпа на сърцето ви дама, тогава несъмнено не трябва да щадите усилията си. В началото на всяка връзка, изборът винаги е по-лесен, защото възможностите са много, но колкото по-отдавна сте заедно, толкова по-личен става изборът на подарък. Тогава той е израз не просто на мил жест, но и доказателство за това, колко добре се познавате. Въпреки че, в случая подходът ви ще зависи от индивидуалността на дамата и дълбочината на отношенията ви, имаме няколко предложения. Албум или колаж с ваши снимки, персонализирана чаша, гравирано бижу, бутилка вино от годината на запознанството ви са само част от всички възможни идеи. 

3. Хоби и интереси

Това може би е сред най-креативните варианти за подарък, с които едновременно да провокирате към новости дамата, да я мотивирате да развие своето хоби, да  ѝ подарите време за самата нея или пък да го прекарате заедно.

Ако получателката е от типа жени, които търсят нови емоции – тогава изберете екстремно преживяване като курс по катерене, скок с бънджи или парашут, конна езда сред природата и още много други.

Ако пък е по-артистична по природа, тогава може да изберете курс по рисуване, танци или фотография, дегустация на вино за двама или билет за концерт на любим изпълнител.

Може да подходите и по-прагматично като ѝ подарите шофьорски курс, ако знаете, че иска да стане шофьор или готварски курс, но само ако готвенето е нейна страст, а не като намек да се научи.

4. Домашни любимци

Разнообразието тук е голямо, но е обвързано с няколко условности като дали дамата има алергии, как и къде ще се грижи за домашен любимец и най-важният въпрос – иска ли наистина да поеме тази отговорност?

Домашните любимци са страхотен подарък, но едновременно с това са и голяма отговорност, затова бъдете внимателни при избора.

5. Нещо лично

Всичко подарено с правилната емоция и внимание към получателя, може да се превърне в личен подарък – без значение от материалната му стойност. Затова понякога е достатъчно и просто да направите нещо заедно. Подарете си емоция като например да спортувате заедно, да отидете на танци, да готвите заедно или да пътувате, за да откриете новите си любими места. Няма значение какво ще правите, стига да е с вашата приятелка, майка или половинка и да правите това, което харесвате.

Назад към всички статии