5 ползи за здравето от Алое Вера

12/06/2019
5 ползи за здравето от Алое Вера

Алое Вера неслучайно си е спечелило славата на растение лечител. В листата на вечнозеления представител на семейство Асфоделови се крие истинско съкровище - гел, който е изключително богат на полезни вещества, включително ценни витамини, минерали и аминокиселини. Това е причината растението да има редица благоприятни ефекти върху организма. А ето и кои са най-важните сред тях:

Има общо антибактериално действие

Гелът от алое съдържа мощни антиоксиданти, наречени полифеноли. Те комбинират сили с още няколко скрити в растението съединения, за да се борят успешно със свободните радикали и да потискат развитието на бактерии, които могат да причинят инфекции. А благодарение на богатото съдържание на витамини, минерали и аминокиселини, ежедневният прием на сок от алое има цялостно укрепващо действие върху организма и подсилва имунната система.

Ускорява заздравяването на кожата

Гелът от алое вера безспорно е най-добрият избор за локално лечение на кожни наранявания, в това число и изгаряния от първа и втора степен. Различни експериментални проучвания показват, че третирането с продукта може да намали времето за зарастване на изгаряне с около 9 дни, в сравнение с конвенционалните медикаменти. Освен това екстрактът от алое стимулира производството на колаген, като по този начин има подмладяващо действие върху кожата.

Намалява зъбната плака

Зъбните кариеси и болестите на венците са много чести здравословни проблеми. А един от най-добрите начини за предотвратяването им е да се намали натрупването на плака върху зъбите. Проучване, проведено върху 300 човека без дентални проблеми, разкрива, че при ежедневно изплакване на устата със сок от алое, резултатите са същите, както при употреба на стандартна вода за уста с хлорхексидин. Това е така, защото екстрактът от растението убива бактерията Streptococcus mutans, която всъщност произвежда плаката, както и дрождите Candida albicans, водещи до кандидоза.

Бори се с констипацията

Съдържащото се в растението съединение алоин, известно още и като барбалоин, има меко слабително действие и може ефективно да балансира дейността на стомашно-чревния тракт. Това прави екстракта от алое особено подходящ при подуване и запек.

Понижава нивата на кръвната захар

Има данни, че сокът от алое подобрява инсулиновата чувствителност и спомага за по-добър контрол на нивата на кръвната захар. Няколко проучвания върху лица с диабет тип 2 дават обещаващи резултати при редовен прием на екстракт от растението. Това на практика означава, че гелът от алое може да бъде добър вариант за съпътстващо лечение както при диабет, така и при метаболитен синдром и инсулинова резистентност.

Гелът от алое вера притежава уникални терапевтични свойства. За да извлечете максимума от тях, трябва да заложите на изпитан продукт с отлично качество и доказан произход. Натуралният сок Aloe Vera съдържа 99.2% гел от алое от остров Крит, а ежедневният му прием ще ви поддържа във винаги добра кондиция - за да се справяте неусетно с всички предизвикателства!

Назад към всички статии