5 знака, че трябва да смените възглавницата си за сън

20/11/2020
5 знака, че трябва да смените възглавницата си за сън

Митовете и легендите около правилата за пълноценен сън са безброй и със сигурност отдавна вече знаете почти всички факти за матраците и завивките и колко е важно да бъдат от високо качествен материал. Рядко обаче се обръща внимание на възглавницата, върху която прекарвате часове наред всяка вечер. Затова, тази статия е точно за нея.

Колко често всъщност трябва да се сменя възглавницата е въпрос, на който експертите са на различно мнение. Сред най-честите хипотези е, че тя трябва да се подменя на всеки шест месеца и не по-късно от три години. Да, интервалът е доста дълъг и относителен. Регулярната смяна обаче е необходима, защото възглавниците са идеалната среда за развитие на бактерии.

Вероятно на всеки от вас се е случвало да се пита как да разбере, че възглавницата, на която спите всъщност не е подходяща. Сякаш по навик дори не търсите причината в нея, че вечер отдавна не спите добре , защото сте привикнали и се примирявате.

Един от сигналите, които трябва да ви накарат да се замислите е ако вечер заспивате трудно, сънят ви е неспокоен, а сутрин едва ставате от леглото, защото сте изморени вместо отпочинали. Тези симптоми разбира се, могат да бъдат индикации и за други здравословни проблеми, но може да пробвате дори временно да смените възглавницата си и да проверите дали ще има промяна в качеството на съня ви.

Ако усетите, че на старата ви възглавница й е дошло време за смяна, ето и кои са сигурните знаци, че това време наистина е дошло:

-          Толкова е безформена, че дори не помните първоначалния й вид

-          Пълнежът в нея не е нищо повече от неравномерно разпределена слепната купчина

-          Вместо да сте отпочинали след сън, вие се събуждате с главоболие и болки във врата

-          Неприятната миризма, която отделя възглавницата не изчезва дори след пране

-          Необичайна поява на проблеми със скалпа като пърхот.

Замислихте ли се вече дали някои от изброените или всички фактори са на лице и при вас? Ако е така, трябва да се сбогувате с врага в леглото си – старата възглавница! В следващите редове ще прочетете и с какви предпоставки е добре да се съобразите при избора. Ето и някои от тях:

 

Позицията на тялото по време на сън

Аналогично на матраците – при избора на възглавница всеки човек предпочита различен тип. По-твърда, по-мека, ергономична и какво ли още не.

Ако обичате да спите по гръб, определено трябва да заложите на по-мек тип възглавница. Причината е, че по този начин тя ще придържа гръбнака ви в правилна позиция като същевременно не повдига твърде много врата ви.

Спите настрани? В такъв случай, правилният избор за вас е не много висока възглавница, която е средно твърда. В случай, че страдате от болки в кръста, може дори да я сложите между коленете си.

За да не се налага да гадаете и да прекарвате часове в търсене и четене за най-правилния тип за теб, Restform Leg Pillow идва на помощ за вас. Тя дава опора на краката ви, като облекчава стреса върху ставите, докато възстановява естественото подравняване на долната част на гърба. Анатомичният дизайн идеално пасва на формата на тялото по начина, по който природата е предвидила.

Съобразете активностите си с типа на възглавницата

Отдавна отмина времето, в което беше достатъчно просто да изберете добър офис стол и подходящо бюро.

Технологиите вече са част от живота на всички и сме сигурни, че и на вас се случва да вторачите поглед в телефона, таблета или телевизора докато си почивате у дома.

Именно поради тази причина не трябва да се подценява значението на подходящата възглавница и нейното място в леглото. Важно е да съобразите нейния тип според активността ви във всеки един момент. Ако сте от хората, които обичат лежейки да използват телефона или таблета си, то в такъв случай ви е необходима по-голяма възглавница, за да ви осигури необходимата опора, каквато може да имате с Restform Leg Pillow. Това, което я отличава е преди всичко високо- еластичната пяна, изработена с най-съвременните материали единствено с цел – вашето удобство.  

 

Назад към всички статии