Безопасност през лятото: как да се предпазите от насекоми вкъщи

25/08/2021
Безопасност през лятото: как да се предпазите от насекоми вкъщи

Лятото е прекрасно и вероятно всички го обичаме, но то крие и някои опасни капани. Един от тях са насекомите, които освен неканени гости в дома ни, могат да бъдат и опасни ако последва ухапване.

Добрата новина, е че не всички насекоми са опасни и трябва да бъдат приемани като врагове.  Кои от тях обаче са наистина опасни, могат ли да предизвикат алергични реакции и какво трябва да направите след ухапване са истинските въпроси, с които да започнете.

Най-честите случай на алергични реакции са причинени от ужилванията от ципокрилите насекоми – пчели и оси. За разлика от тях, ухапванията от другите насекоми не причиняват алергични реакции, а само евентуален дискомфорт.

Когато обаче става въпрос за деца, нещата стоят по различен начин и трябва да бъдем още по-внимателни и предпазливи. Обикновено при тях се получава доста изразена местна реакция, която е много по-бурна в сравнение с тази при възрастните.

По-сериозни са реакциите след ужилване от пчели или оси, защото те засягат целия организъм. Последиците при тях са различни и може да се появят обриви по цялото тяло, да се засегнат дихателните пътища и други странични реакции. За щастие, тези реакции се срещат много рядко в детската възраст.

 

Какво да правите при ухапванията от кърлежи и комари?

Тук трябва да се обърне особено внимание на кърлежите, защото те както знаете пренасят болести.

Ако се стигне до ухапване, кърлежът трябва да се отстрани и ако има зачервяване около мястото или подуване – да се потърси лекарска помощ.

И все пак, не всеки кърлеж пренася болест, но тъй като винаги се крие опасност е добре да бъдете предпазливи. Особен проблем през последните години е и честотата, с която се появяват кърлежите въпреки мерките, които се взимат за обработване на тревните площи и т.н.

За съжаление подобни превантивни мерки против комарите е трудно да бъдат предприети. Те също пренасят много зарази, но обработката срещу тях е много по-сложна и трудна.

 

Как да предпазите себе си и децата от насекоми?

Предпазните кремове, гелове и всякакви медицински и немедицински продукти са в голямо разнообразие на пазара през последните години. Репелентите срещу ухапване от насекоми се предлагат свободно, както и гривни срещу насекоми.

Всички те могат да се използват като превантивна мярка, но когато сте у дома ви е нужно по-гъвкаво решение без да е нужно да се мажете или пръскате с нещо.

С уреда против насекоми и гризачи Perst Reject Bug Shield можете да се насладите на всяка секунда на терасата, в градината или на балкона. Вече няма да се притеснявате дали приятната вечер навън няма да завърши с неприятните сърбежи и раздразнения от ухапвания от комар, а децата ви ще могат да си играят необезпокоявани от нежелани гости.

Pest Reject

Предимства на Perst Reject Bug Shield

  • Не се използва отрова, напълно безвреден и отговарящ на всички екологични стандарти
  • Държи насекомите и гризачите далеч, като дейтва в определен периметър
  • Излъчва приятен успокояващ аромат, който действа отблъскващо за насекомите
  • Натурални арома съставки: мента, лавандула, цитронела и мащерка
  • 1 торбичка осигурява до 130 ч. защита от насекоми
  • Всяка торбичка издържа до 4 седмици, при употреба до 3 часа на ден
Назад към всички статии