Как да детоксикираме тялото си правилно

17/05/2021
Как да детоксикираме тялото си правилно

След дългата зима обикновено се чувстваме напълнели, уморени, липсва ни обичайният тонус и главоболието е част от ежедневието ни. Всичко това е ясна индикация, че тялото ни е натрупало токсини и е време да се отървем от тях.

Организмът ни има вълшебното свойство сам да се пречиства, но заради натрупания стрес и „бързата“ храна, се нуждаем от допълнителна помощ по пътя към „изчистването“ на тялото от натрупаните остатъци. Затова е важно да подходим с внимание към всеки сигнал, който то ни дава и да се грижим за своето здраве.

Как да разпознаем симптомите на интоксикация?

Често пъти ни се случва да пренебрегваме неразположението и сигналите, които тялото ни ни дава и да ги приемаме за нормални. Много често обаче те са индикация, че нещо в организма ни се случва. Проблеми като болезнени стави, мускули, алергични реакции, раздразнени черва, рефлукс, акне, раздразнителност и безсъние са знак, че трябва да вземем мерки. Тези симптоми обикновено се засилват през преходните сезони.

Какво представлява детоксът?

Детоксът или т.нар. детоксикация в наши дни е редно да се възприема не само като средство за бързо и лесно отслабване, но и като възможност да прочистим тялото си от след дългата зимата.

Детоксикиращата диета с много сезонни храни и смутита ни дава жизненост и енергия, а добавянето на детоксикиращи билки спомага за по-добър ефект в борбата с токсините. Положителният ефект се отразява много бързо на общото ни състояние – кожата изглежда по-свежа, чувстваме се по-леки и мотивирани за нов начин на хранене и живот.

За съжаление в напрегнатото ежедневие става все по-трудно да се сдобием с пълноценна, богата на нутриенти храна и това в последствие води до хормонални проблеми, лош метаболизъм и т.н. Именно затова, хранителните добавки като D-Tox ни дават възможността да се сдобием с така ценните минерали и вещества необходими за поддържането на здравния комфорт. Той действа благоприятно за прочистване, детоксикация и насърчаване на изхвърлянето на отпадъците от тялото като балансира чревната флора. За да не натоварва тялото, формулата му е базирана на натурални съставки като алое вера, репей, куркума, артишок, копър, пробиотици и др.

Симптоми на натрупване на токсини

Проблемите като обложен език, липса на блясък на кожата, подути лимфни възли, понижена жизненост, лошо храносмилане, подуване, кисел/ горчив вкус в устата и обриви са индикация за спомената вече интоксикация.

За по-лесното справяне с тях спомагат балансираната диета, режимът на хранене, достатъчното количество вода, физическа активност и комбинацията от D-Tox за Helix SuperFood за подобряване на общото благосъстояние.

Назад към всички статии