Как да почиствате лицето си в дълбочина

29/10/2021
Как да почиствате лицето си в дълбочина

Ежедневно кожата се сблъсква с неприятни и външни фактори като замърсен въздух, докосване на лицето с мръсни ръце, лоша диета, неправилно сваляне на грима, генетична предразположеност, недостатъчна хидратация и други. Всички тези фактори имат огромно негативно влияние върху кожата, а последствията са налице - виждате ги всеки път, когато се погледнете в огледалото.

Всеки ден порите ни се запушват, а мръсотията и мъртвите клетки са винаги в изобилие. Когато се запушат порите, по лицето се появяват акне и пъпки, които повечето дами нетърпеливо стискат сами с ръце, а това крие риск от рани и белези.

Тук идва ролята и на дълбокото почистване на лицето, като не винаги става дума за скъпи козметични процедури, а за това, което можете сами да направите за себе си и то вкъщи.

Преди обаче да започнете с козметичните процедури и смяната на продукти за домашна грижа е добре да си зададете няколко въпроса….

Почиствате ли правилно лицето си?

Всяка дама се съобразява с нуждите на своята кожа и прилага индивидуална грижа за нея, защото тя се влияе пряко както от замърсяванията, така и от стрес, температурни промени, здравословни проблеми, прием на антибиотици и всичко друго, което е в пряк контакт с тялото ви.

„Правилно ли почиствам лицето си?“ е един от най-честите въпроси, който смятаме за един от най-важните в добрата грижа за кожата, тъй като начинът на почистване има пряко отношение към състоянието на кожата.

Ако се извършва прекалено агресивно, то може да наруши кожната бариера, да предизвика сухота или раздразнение. Това е така, защото някои почистващи продукти са доста груби и премахват естествения защитен филм, предизвиквайки допълнителна секреция на себум.

Ако пък извършвате ритуала бързо и без внимание, възможно е почистването да не бъде пълно. Някои продукти сами по себе си оставят фини частици върху повърхността на кожата, които е възможно да запушат порите и да доведат до дехидратация.

В следващите редове ще ви дадем насоки и идеи какво може да промените в своята грижа за красива, гладка и здрава кожа…

Почисти порите в дълбочина!

Един от правилните начини е чрез парна баня на лицето. Тя не трябва да е прекалено гореща, а освен билки, във водата може да сложите и етерични масла. Покрийте главата си с кърпа и дръжте лицето си над тенджерата за 5-10 минути, задължително със затворени очи! Под въздействието на топлината и влагата порите ще се отворят и по този начин ще се почистят по-лесно. Ако планът с тенджерата не ви харесва, накиснете кърпа в топла вода с етерични масла или билки, изцедете я, след което я поставете на лицето си за около 10 минути.

*Важно: Най-голямата грешка, която може да направите след парната баня на лицето, е да започнете да изстисквате черните точки и пъпките. В никакъв случай не го правете! Първото нещо, което трябва да направите след парната баня, е да измите лицето с топла вода или да сложите маска за лице. Това е перфектна възможност за маската за лице, защото порите ви са разширени и ще бъде много по-лесно да отстраните цялата мръсотия от лицето си.

Ако целите интензивно и още по-качествено почистване на лицето, може да вмъкнете и уред към процедурата. Derma Suction почиства в дълбочина като нежно премахва: черни точки, мъртва кожа, несъвършенства, акне, мазна кожа, проблемна кожа. Освен това, стимулира кръвообращението, подмладява кожата, връща естествения сияен вид на кожата и отваря порите.

Пилинг за гладко лице

Кожата ще започне отново да диша, когато мъртвите клетки се премахнат от нея, ще бъде гладка, мека и кадифена. Нанесете ексфолиращо средство на влажна кожа, с кръгови и много нежни движения, в противен случай може да нараните кожата. Като приключите, обилно изплакнете лицето с вода.

Пилингът за лице трябва да бъде специално предназначен за типа кожа. Независимо дали е закупен от магазин или домашно приготвен, след процедурата измийте добре лицето си и по възможност със студена вода, за да затворите порите и да ги предпазите от възпаления.

Ако се борите срещу кожни несъвършенства, в тази стъпка може да включите и Ellezza - гел с екстракт от охлюв срещу кожни несъвършенства.

Кремът за лице Ellezza изсветлява възрастовите петна, фините бръчки и бръчките в зоната на околоочния контур. Грижа за кожата, подходяща за всяка възраст и за всеки тип кожа. Освен това се оказва много ефективна за изглаждане на повърхностни белези, петна и всички несъвършенства на кожата.

Подобаващ завършек

След като сте минали всички изброени стъпки е време и за хидратиращ продукт, който да овлажни и омекоти кожата ви, като същевременно запази влагата в нея.

За да направите рутината си изцяло завършена, може да добавите към нея и някои допълнителни елемента като масажен ролер Facial Jade Roller, който да стимулира кръвообращението ви и да помогне на нанесените продукти да се абсорбират по-добре.

Назад към всички статии