Как да спасим килим си от петна

19/07/2019
Как да спасим килим си от петна

Чистият и свеж килим придава несравнимо усещане за уют във всеки дом. Поддръжката му обаче често се оказва мисия невъзможна, особено когато налице са деца или пък домашни любимци. Ние обаче сме насреща, за да ви разкрием няколко трикчета как да спасите килима си от замърсявания.

Не пренебрегвайте прахосмукачката
Прахосмукачката несъмнено е най-добрият приятел на килима. Тя работи бързо, елиминира всички боклуци по пътя си, а проучвания показват, че е достатъчно да чистите с нея три пъти седмично, за да бъде домът ви защитен от замърсявания. Разбира се, има и трик - преминавайте през килима бавно, за да го почистите възможно най-качествено.

Доверете се на содата
Ако искате килимът ви да бъде не просто чист, а и да ухае добре, използвайте сода бикарбонат непосредствено при всяка употреба на прахосмукачката. Достатъчно е да я поръсите отгоре, малко преди да почистите - свежият резултат е винаги гарантиран и ще ви изненада много приятно.

Не забравяйте дълбокото почистване
Специалисти съветват два пъти годишно да подлагате килима си на дълбоко почистване. Добрата новина е, че все повече автомивки предлагат цялостно изпиране на килими. Не са за пренебрегване и добрите стари тепавици, които все още са най-качественият метод за измиване на тежки тъкани.

Създайте комплект за първа помощ
Не се страхувайте от петната, а си създайте отряд за бързо реагиране срещу тях. За целта ви препоръчваме да се доверите на качествен препарат, който ги елиминира веднага. ExtraClean е вашият верен съюзник в борбата за по-чист килим. Универсалната паста има патентована формула, която действа директно в ядрото на нишките, “капсулира” замърсяването и го отстранява от тъканта.

 

 

Назад към всички статии