Как да спестите от сметки през зимния сезон

04/11/2020
Как да спестите от сметки през зимния сезон

Всяка година си задавате един и същ въпрос преди началото на отоплителния сезон? Сметките за ток през зимата винаги заемат не малка част от семейния бюджет и именно затова намаляването им е от значение за всяко домакинство. Факт е, че през последните години електрическото отопление се оказва най-скъпият начин за сгряване през студените месеци. Има ли обаче някакъв наистина икономичен вариант?

 

С тази статия искаме да ви припомним няколко важни, макар и малки мерки, които си струва да предприемете, за да намалите сметките си. Разбира се, който и начин да изберете за отопление, има много фактори, които допринасят за увеличаване или намаляване на цените, затова бъдете подготвени, че може и да има изненади. Ето ги и нашите малки хитринки, които да приложите още от сега:

Никога не изключвайте напълно отоплението (през отоплителния сезон)

При първоначалното затопляне на жилището е необходимо голямо количество енергия. Затова, за да спестите докато не сте у дома за няколко часа, може да зададете на стайна температура до 16° C. Ако пък отсъствате за няколко дни, може да зададете температура до 12° C. Тъй като е възможно да забравите за тези подробности, Starlyf Fast Heater и неговият автоматичен таймер за изключване са идеалното решение. Лесната му преносимост и лекота го прави и много удобен при пътуване, така че защо не и той да е ваш спътник, когато отсъствате от вкъщи.

Не презагрявайте

Вероятно знаете, че когато външните температури паднат, всеки допълнителен градус увеличава значително потреблението на енергия. Затова се смята за нормално в дневните жилищни помещения и трапезарии температурата да е между 21-19° C, а в спалните 18-17° C. В баните средната температура е добре да бъде 22-20° C,а в детските стаи 21-20° C. Запомнете, че не е необходимо да се поддържа прекомерна топлина където и да е в дома ви. А, за да не се налага да помните всички тези правила, Starlyf Fast Heater ще се погрижи за регулирането на топлината с 12-часовия си таймер за програмиране. Нужно е просто да го включите в контакта, да настройте желаната температура от дигиталния термостат и да се насладите на топлината.

Общи съвети за дома

Макар и да са всеизвестен факт, има някои дребни, но значителни подробности за които всички забравяме. Като например:

  • Не дръжте уредите, които не използвате ежедневно включени в електрическата мрежа непрекъснато. Дори и без да ги използвате те отново консумират енергия, за да седят в режим „готовност“.
  • Не отоплявайте стаи, в които това няма нужда.
  • Не оставяйте лампите да светят, когато това не е нужно. Изградете си навика да ги гасите, когато не сте в стаята.
  • Не оставяйте включени зарядни устройства в електрическата мрежа.
Назад към всички статии