Кои есенни храни подсилват имунитета през зимата

22/10/2020
Кои есенни храни подсилват имунитета през зимата

Както знаете, през зимните месеци и рано напролет, когато организмът е сравнително отслабен от ниските температури и не особено разнообразното хранене, имаме нужда да засилим имунитета си.

Той е сложна и комплексна система, чиято основна задача е разпознаването и обезвреждането на клетките с чужд генетичен материал, които са попаднали в организма. Такива са различните микроорганизми (вируси, бактерии, гъбички и т.н.) и изменени собствени клетки, като раковите например.

С идването на есента и наближаващата зима, е време да добавите повече сезонни плодове и зеленчуци във всекидневното си меню, които да подсилват организма и дават допълнителна енергия.  Всички те в комбинация от ехинацеята, прополиса и витамин C, съдържащи се в Vitaphytol спомагат и стимулират нормалната функция на имунната система. Натуралната добавка ще предпази организма ви от бактериите, вирусите и гъбичните инфекции, които са обичайни за сезона.

Нейното действие е още по-благоприятно, когато се комбинира с голямото разнообразие от цветни и полезни сезонни плодове и зеленчуци, на които все още можете да се порадвате.

Ехинацеята в Vitaphytol  допринася за здравето на дихателните пътища и подпомага защитата на организма и имунната система, а прополисът помага за възпрепятстването и дори унищожаването на бактерии, гъбички и други нежелани микроорганизми.

Вдъхновени от цветната есен ви предлагаме и някои сезонни храни, с които да подсилите допълнително своя имунитет и да се насладите на уюта, който носи прекрасния сезон:

Тиква

Няма съмнение, че това е една от най-добрите храни за есента, тъй като в нея има високо съдържание на каротин (провитамин А), благодарение на който се дължи оранжевият ѝ цвят. Освен това са богати на фибри, калий и витамин С, които укрепват здравето на сърцето.

Ябълки

Прекрасни и апетитни, те са един от най-добрите източници на пектин и целулоза, които са съсредоточени предимно в кората и семките. Съдържат витамини и полезен набор от минерали и антиоксиданти. Ябълките са страхотен помощник в борбата с рака и понижаването на холестерола.

Цвекло

Ако ядете повече цвекло ще помогнете за нормализирането на нивата на кръвното налягане, редуцирането на натрупванията на калций, а също така той има и доказани противовъзпалителни свойства.

Карфиол

Този зеленчук е богат източник на фибри и антиоксиданти. Карфиолът помага за укрепване на костите, засилване на имунната система, превенцията срещу рак и поддържането на здрава нервна система. Сега заобичахте ли го още повече?

Благодарение на даровете от природата и допълнителната сила, която Vitaphytol дава на тялото ви, можете да помогнете на организма си да се адаптира към по-студеното време и да му осигурите необходимата енергия.

Назад към всички статии