Защо смутитата са толкова полезни

14/08/2020
Защо смутитата са толкова полезни

В днешно време постоянният поток от информация на тема здравословен начин на живот е неизменна част от ежедневието на почти всеки човек . Така се появява и ….смутито. То е една от тези особено популярни и вкусни напитки в наши дни. Смутито е гъста напитка, която най-често се прави от плодове или зеленчуци, в комбинация с други съставки, като ядки, семена, мляко и др.

За приготвянето му ви е необходим блендер, тъй като се прави почти както шейковете. На помощ в тези моменти идва и идеалният помощник в лицето на Nutri Express. Ако все още не сте пробвали да си направите сами вкъщи – не се притеснявайте, защото няма правило или стриктна рецепта, която да следвате. С практичния екстрактор на хранителни вещества ще сте готови за свеж старт на деня, затова развихрете се спокойно и дайте воля на въображението си!

Бързо и лесно, смутито комбинира различни хранителни групи и разнообразни съставки, с които да си набавите всички необходими витамини. Има обаче и една уловка - то може да бъде както полезно допълнение към вашата диета, така и рискова храна, която да ви попречи при свалянето на килограми или хранителен режим. За това обаче , след малко…

Ползите от смутито

Както вече споменахме, тази напитка и рецептите за нея са сред най-разпространените теми във фитнес и „уелнес“ средите, защото представляват бърз, вкусен и лесен начин за приготвяне, чрез който да си набавите редица хранителни вещества.

А митовете около това, че смутито може да се пие само за закуска са отдавна развенчани.  То може да се използва като вариант освен за бърза закуска, но и за междинно хранене у дома, в офиса или където и да сте .

Наясно сме, че в забързаните моменти здравословното хранене не винаги е възможно и често се прибягва до вредните преработени храни. Именно затова обаче много хора се избират смутитата, защото вярват, че това е правилният избор.

Освен това, смутитата с добавени суперхрани в тях са определено по-добри от всякакви лекарства, защото те са лекарството, но от природата. Опитайте и в комбинация с Helix SuperFood за подобряване на общото благосъстояние. А ако все още не сте направили първата крачка към здравословното хранене или все си намирате оправдание, то смутитата са идеалното начало към по-здравословното хранене.

Заслужават ли си обаче готовите смутита от магазинната мрежа

Това е изкушение пред, което вероятно много от вас често за изправени с цел да си спестите още малко време. Разбираме ви напълно, но избягвайте да купувате готови заместители на свежата и прясна храна.

И разбира се, както в много други отношения и в този случай, търговците бързо са научили за нарастващия интерес и в магазините вече може да се натъкнете на всевъзможни марки и комбинации от вкусове.

В някои случаи обаче изкуствените съставки в тях дори могат да надминават по брой натуралните, като в допълнение се добавят и някои висококалорични съставки като фъстъчено масло, захар, плодови сокове и сладолед. А едва ли искате това да се отрази на диетата и фигурата ви, тъй като така смутито е не просто прекалено калорично, но и нездравословно.

Но нека все пак да не прекаляваме с критиката. Има и изключения…

Могат да бъдат намерение и качествени продукти, които са в готов за консумация вид. Тяхната цена обаче е сравнително висока.

И в тази връзка….

Колко скъпо всъщност излиза консумацията на смути

Често в мислите на повечето хора остава впечатлението, че здравословното хранене е скъпо удоволствие и не е за всеки. Може би сте си задавали въпроса скъпа ли е консумацията на смутитата? Отговорът обаче зависи от вас самите…Колко от месечния си бюджет отделяте за т.нар. „джънк фуд“ храни, цигари и алкохол? Всички те са напълно ненужни за вашия организъм. Ако обаче ги ограничите или спрете изцяло, по всяка вероятност ще имате достатъчно бюджет, за да се грижите за себе си както заслужавате - по най-добрия начин. Ще изчистите всички отрови от организма си, а тялото ви ще ви се отблагодари със здраве.

Назад към всички статии